RANO JUTROS ODBIJEN SMRTONOSNI NAPAD DŽIHADISTA: U borbama ubijeno najmanje 18 ekstremista, među mrtvima i civili

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2023, 17:59

RANO JUTROS ODBIJEN SMRTONOSNI NAPAD DŽIHADISTA: U borbama ubijeno najmanje 18 ekstremista, među mrtvima i civili

Vojne baze ponovo na udaru ekstremista

Somalijska vojska odbila je rano jutros napad džihadista u blizini grada Masagavej i uspela da likvidira najmanje 18 pripadnika ekstremističke frakcije Al-Šabab, potvrdio je u telefonskom razgovoru general vojske Somalije Mohamed Ahmed Taredišo.

Prema njegovim rečima, u borbama su poginula i tri civila koje je general opisao kao "seoske starešine", prenosi AP.

U gradu Masagavej, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u centralnom regionu Galgaduda, nalazi se vojna baza koju su, prema svedočenju lokalnog življa napali i zauzeli ekstremisti, zaplenili naoružanje i zapalili borbena vozila.

Al-Šabab, frakcija Al-Kaide, protivi se vladi u Mogadišu i tokom poslednjih meseci, nakon što je izgubila kontrolu nad teritorijama u ruralnim oblastima koje su sada pod kontrolom vladinih snaga, intenzivirala je napade na vojne baze u izolovanim oblastima.

Pripadnici Al-Šababa godinama se bore za stvaranje Islamske države na Rogu Afrike, ali prisustvo mirovnih snaga Afričke unije i povremeni američki vazdušni udari na ciljeve ove džihadističke frakcije Al-Kaide ograničavaju njihove šire aktivnosti.

Somalija se takođe suočava sa najvećom sušom u poslednjih nekoliko decenija, a tokom posete generalnog sekretara UN Antonija Gutereša ranije ovog meseca, upućen je apel za "ogromnu međunarodnu podršku" toj zemlji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

U BORBAMA POGINULA TRI CIVILA Somalijska vojska odbila napad džihadista, likvidirali najmanje 18 pripadnika frakcije Al Šabab

Izvor: Blic, 23.Apr.2023, 00:14

Somalijska vojska odbila je rano jutros napad džihadista u blizini grada Masagavej i uspela da likvidira najmanje 18 pripadnika ekstremističke frakcije Al-Šabab, potvrdio je u telefonskom razgovoru general vojske Somalije Mohamed Ahmed Taredišo. Prema njegovim rečima, u borbama su poginula i tri...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.