RANA MLADOST MILENE DRAVIĆ Sve te godine sam verovala da ću postati balerina, ali...

Izvor: Blic, 04.Feb.2017, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RANA MLADOST MILENE DRAVIĆ "Sve te godine sam verovala da ću postati balerina, ali..."

Glumica Milena Dravić je snimila prvi film sa nepunih šesnaest godina, a već sa dvadeset je bila ovenčana "Zlatnom arenom" za ulogu Malene u filmu "Prekobrojna". Milena je govorila o svojim počecima, predivnoj mladosti, ali i prvoj ljubavi u jednom intervjuu.

- Mojih 16 godina? taj period života ne mogu i ne želim da zaboravim. ne želim jer sam tada snimila prvi film, ne mogu jer sam tada najviše naučila. Nisam imala mnogo, ali sam uvek bila pristojno obučena. Sećam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se mojih prvih "šimi" cipela iz Italije. Zbog njih sam čekala satima na red ispred "Refleksa", ali sam ih dočekala. Kosu sam češljala u konjski rep, verovala sam da mi lepo stoji, a šiške sam uvijala u "šestice" i to ušećerrenom vodom - rekla je Milena u intervjuu koji prenosi Yugopapir.

Milena nije imala mnogo vremena za slobodne aktivnosti kada je bila devojčica.

- Ta moja rana mladost, da tako kažem, nije bila sasvim obična. Otkad znam za sebe, uvek sam imala mnogo obaveza i nikad nisam bila dokona. Pohađala sam paralelno dve škole, baletsku i gimnaziju i učila treću školu, školu života. Stigla sam i da se zabavljam i da prošetam "štraftom", ali i da igram rokenrol. Ništa nisam izgubila, ali sam mnogo dobila. Sve te godine sam verovala da ću postati balerina, ali balerina nisam postala.

Milena se potom osvrnula i na prvi glumački angažman.

- Pojavila se moja slika na naslovnoj "Duge" a ujedno i konkurs za glumce u novom filmu Františeka Čapa. Tako sam ja zahvaljujući "Dugi" dobila ulogu u filmu "Vrata ostaju otvorena". Reditelj František Čap došao je u baletsku školu da me vidi i odlučio se za mene... Moji roditelji su imali ogradu prema svemu tome, kao "nek se dete malo zabavi". Ja sam im zbog roga i danas beskrajno zahvalna - pričala je Milena.

Milena je tada odgovorila i na pitanje o prvoj ljuavi:

- Prvi put sam se zaljubila sa šesnaest godina, ali osoba u koju sam se zaljubila to nije znala. Ta moja prva ljubav je trajala oko dve godine, bila je to moja "tiha patnja". Meni je bilo dovoljno da prođem njegovom ulicom i a ga vidim na dvadeset metara, pa sav ustreptim i živim od tog viđenja danima - opisala je prvu ljubav neprevaziđena Milena.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

RANA MLADOST MILENE DRAVIĆ O prvoj ljubavi, prvom angažmanu, baletu i cipelama

Izvor: Blic, 04.Feb.2017

Glumica Milena Dravić je snimila prvi film sa nepunih šesnaest godina, a već sa dvadeset je bila ovenčana "Zlatnom arenom" za ulogu Malene u filmu "Prekobrojna". Milena je govorila o svojim počecima, predivnoj mladosti, ali i prvoj ljubavi u jednom intervjuu...- Mojih 16 godina? Taj period života...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.