RAMA OPASNO POTKAČIO KURTIJA: Region ne može biti uvučen u potpuno besmislen, apsurdni sukob

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 01:25

RAMA OPASNO POTKAČIO KURTIJA: "Region ne može biti uvučen u potpuno besmislen, apsurdni sukob''

Nova kritika na račun Prištine

Albanski premijer Edi Rama saopštio je da napreduje ideja o konferenciji na najvišem nivou za postizanje punog dogovora o primeni francusko-nemačkog plana između Beograda i Prištine.

Rama je naglasio da Priština mora da dokaže delima da je spremna da bude deo Berlinskog procesa.

- Dobra vest o napretku ideje o konferenciji na najvišem nivou, bez roka, do postizanja punog dogovora o primeni francusko-nemačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << plana između Srbije i Kosova, koji je danas podržao i sam predsednik (Evropskog saveta) Šarl Mišel - napisao je Rama na svom nalogu na Tviteru.

Me Presidentin e Këshillit Europian, Charles Michel, ishim të një mendje se lirimi i tre policëve të Kosovës sot ishte një lajm shumë i mirë, megjithëse i vonuar!

Domosdoshmëria e de-eskalimit të menjëhershëm, e cila është rruga e duhur drejt fazës finale të Dialogut për… pic.twitter.com/k5YFtUn6Jn

— Edi Rama (@ediramaal) June 26, 2023

On je naveo da region ne može biti uvučen u ''potpuno besmislen, apsurdni sukob'', gde se ''igra sa vatrom nacionalizma'' i potkopava ono što je postignuto uz, kako je ocenio, veliki napor regionalne saradnje.

- Kosovski političari danas moraju delima, a ne rečima da dokažu da ovaj region pripada Berlinskom procesu - ocenio je Rama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.