RAKETE LETE NA SVE STRANE! Amerika izvršila KONTRAUDAR - oni su bili META!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 08:40

RAKETE LETE NA SVE STRANE! Amerika izvršila KONTRAUDAR - oni su bili META!

Odgovorili na napad pobunjenika

Američka vojska izvela je kontraudar nakon napada protivbrodskim raketamasa teritorije Jemena koja je pod kontrolom proiranskih pobunjenika Huta.

- Teroristi Huti ispalili su dve protivbrodske balističke rakete sa teritorije koju kontrolišu na brod M/V Propel Fortune koji je u vodama Adenskog zaliva plovio pod zastavom Singapura - navela je američka Centralna komanda u objavi na platformi X.

U napadu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nije bilo ni povređenih niti materijalne štete, prenosi Rojters.

Broj ubijenih u raketnom napadu koji su Huti u sredu izveli na teretni brod True Confidence u Crvenom moru u blizini obala Jemena povećao se na tri, dok su dva člana posade zadobila teže povrede, saopšteno je danas iz liberijske kompanije koja je vlasnik broda.

Napadi Huta na brodove u Crvenom moru poremetili su globalni komercijalni pomorski transport i prisilili kompanije da se preusmere na duže i skuplje pomorske rute oko Južne Afrike.

Huti su saopštili da napade izvode u znak podrške palestinskoj militantnoj grupi Hamas u ratu protiv Izraela.

SAD i Velika Britanija su, kao odgovor na napade Huta, u januaru počeli da da izvode udare na njihove položaje u Jemenu.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.