RAISI, GUBI SE! MULE, GUBITE SE! Studentkinje ga izviždale tokom posete Univerzitetu, ali im nije prećutao! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2022, 19:28

"RAISI, GUBI SE! MULE, GUBITE SE!" Studentkinje ga izviždale tokom posete Univerzitetu, ali im nije prećutao! (VIDEO)

Nastavljaju se masovni protesti u gradovima širom Irana

Studentkinje u Teheranu skandirale su danas "Gubi se", dok je iranski predsednik Ebrahim Raisi bio u poseti njihovom univerzitetskom kampusu i osudio demonstrante koji protestuju zbog smrti mlade Iranke u pritvoru, naveli su aktivisti.

Raisi se obratio profesorima i studentima na Univerzitetu Alzahra u Teheranu, recitujući pesmu koja je "izgrednike" izjednačila sa muvama, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Rojters.

- Oni zamišljaju da mogu da ostvare svoje zle ciljeve na univerzitetima - rekao je on, izvestila je državna iranska televizija. Raisi je istakao da su studenti i profesori budni i da neće dozvoliti neprijatelju da ostvari svoje zle ciljeve.

Na videu koji su na svom Tviter nalogu 1500 Tasvir objavili aktivisti vidi se, kako navode, da su studentkinje skandirale "Raisi gubi se" i "Mule gubite se" dok je predsednik bio u poseti njihovom kampusu.ž

Antivladini protesti u Iranu počeli su prošlog meseca, nakon smrti mlade Iranke Mashse Amini (22) koju je pritvorila policija za moral, zbog navodnog kršenja pravila nošenja hidžaba.

Amini je pala u komu nekoliko sati nakon hapšenja i preminula 16. septembra u pritvoru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.