Izvor: B92, 07.Mar.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADOVANOVIC: UREDBA JE UDAR NA ORGANIZOVANI KRIMINAL

Na pitanje moze li se Vladina Uredba kojom je drzava preuzela monopol nad uvozom nafte i naftnih derivata posmatrati kao udar na organizovani kriminal, za Radio B 92 odgovorio je direktor Instituta za kriminoloska i socioloska istrazivanja Dobrivoje Radovanovic. 'Mislim da bi to mogao da bude nacin za obracun sa organizovanim kriminalom, ali ako to bude preneseno u prijateljske firme, rodjacke ili stranacke firme, onda cemo opet na sceni imati samo zamenu za ono stoje ranije bilo', rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Radovanovic.

A kako ce reagovati dojucerasnji monopolisti i oni koji su dobro ziveli od sverca nafte? 'Sigurno nece reagovati lepo, izbija im se iz ruku jedan veliki i znacajan izvor prihoda. Mislim da ce pokusati da tu odluku obore na razne nacine, ili bojkotom, ili ne daj Boze, primenom nasilja', rekao je Radovanovic za B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.