RADOJIČIĆ U BRISELU, DORIS PAK NEZADOVOLJNA STANJEM U BIH

Izvor: Kurir, 03.Maj.2011, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADOJIČIĆ U BRISELU, DORIS PAK NEZADOVOLJNA STANJEM U BIH

BANJA LUKA - Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić danas je u Briselu razgovarao sa poslanicom Evropskog parlamenta Doris Pak, koja je kritikovala odluku o referendumu u RS uz ocenu da to ne može doprineti rešavanju

BANJA LUKA - Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić danas je u Briselu razgovarao sa poslanicom Evropskog parlamenta Doris Pak, koja je kritikovala odluku o referendumu u RS uz ocenu da to ne može doprineti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rešavanju problema u BiH.

Parlament RS nedavno je doneo odluku o održavanju referenduma u prvoj polovini juna na kome bi građani RS trebalo da se izjasne da li podržavaju nametnute zakone od strane visokog predstavnika, posebno o sudu i tužilaštvu BiH.

Pakova je saslušala podatke o problemima u pravosuđu, koje joj je preneo Radojičić i naglasila da je objektivno i nepristrasno pravosuđe veoma važno. Ona je izrazila i veliko nezadovoljstvo razvojem događaja u BiH nakon izbora, a "posebno procesom konstituiranja vlasti u Federaciji BiH".

Radojičić je razgovarao i sa šefom poslaničke grupe socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu Martinom Šulcom. Tokom ovih razgovora izražena je obostrana zabrinutost zbog toga što nije formirana vlast na nivou BiH, čemu doprinosi i kašnjenje u FBiH, ali i nedostatak dogovora o novoj parlamentarnoj većini.

Konstatovano je da je za dalji put ka evropskim integracijama neophodno uspostavljanje i funkcionisanje parlamenta BiH i Saveta ministara. Radojičić će tokom dana imati i više sastanaka u Direktoratu za proširenje EU, saopšteno je iz Kabineta predsednika Narodne skupštine RS.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.