RADETA O PRETNJAMA IZ HAGA Potpredsednica SRS-a obelodanila besramni cilj Zapada i tribunala

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021, 19:55

RADETA O PRETNJAMA IZ HAGA Potpredsednica SRS-a obelodanila besramni cilj Zapada i tribunala

O skandaloznom dokumentu iz Haga, oglasila se Vjerica Radeta čije se ime pominje u njemu

Srbija je postupila u skladu sa Ustavom i Zakonom o saradnji sa Haškim tribunalom, kaže Vjerica Radeta koja je prokomentarisala odluku Mehanizma u Hagu da tuži Srbiju Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, zbog nepoštovanja suda i neizručivanja nje i Petra Jojića.

- Taj zakon ne predviđa izručuvanje naših državljanja zbog nepoštovanja Tribunala. Jojić i ja imamo pravosnažno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rešenje Višeg suda u Beogradu koji je to potvrdio i svako ko bi prekršio to rešenje pogazio bi Ustav Republike Srbije - kaže ona i zaključuje:

- Sudija Liju Danćan očigledno na tom predmetu sa lažnim optužbama hoće da produži svoj angažman u Mehanizmu u Hagu da bi i dalje dobijao velike apanaže.

Radeta i Jojić optuženi su za nepoštovanja suda, odnosno, da su navodno zastrašivali, pretili i nudili mito svedocima u slučaju protiv predsednika SRS Vojislava Šešelja.

U junu 2018. turski sudija Ajdin Sefa Akaj odlučio je da se slučaj preda Srbiji i tada je ukinuo nalog za hapšenje Jojića i Radete koji je bio na snazi od 2015. godine. Na tu odluku tužilaštvo se žalilo i ona je ukinuta. Sudiji Akaju Savet bezbednosti nije produžio mandat u Mehanizmu, a na njegovo mesto u decembru 2018. godine je imenovan sudija Li Daćun.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.