RADE NA VELIKOM ZAOKRETU: Šta će Mekdonalds izbaciti sa menija!?

Izvor: Press, 11.Dec.2014, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADE NA "VELIKOM ZAOKRETU": Šta će Mekdonalds izbaciti sa menija!?

Mekdonalds se već neko vreme suočava sa padom prodaje, pa je odlučeno da se primeni strategija "velikog zaokreta". Prvi vidljivi potez je skraćivanje menija.
Na jučerašnjem sastanku investitora odlučeno je da se pažljivo razmotri svaka stavka na meniju, svaki sastojak, ali i način pripreme prepoznatljivih obroka.
Kako piše USA tudej, Mekdonalds će već na prvom koraku "obrisati" osam proizvoda >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i pokušati da dodatno ubrza uslugu, koja zbog pojedinih jela često zna da potraje više od "nekoliko minuta".
Tako će broj "posebnih obroka" biti smanjen sa 16 na 11, a odustaće se i od manjih varijacija poznatih sendviča, koje postoje pre svega na američkom tržištu. 

PROČITAJTE JOŠ:
Ovo su najtraženija zanimanja sa srednjom školom
Sertić: U 80 preduzeća nema nijednog zaposlenog!
Hvalimo se dobrom rakijom, ali je slabo izvozimo
   
"Već testiramo 'čistiji meni' na nekoliko lokacija u SAD", rekla je portparolka Mekdonaldsa Beka Heri. 

Kako je saopšteno, test lokacije već pokazuju dobre rezultate - bržu uslugu i veći promet, ali podatak o tome od kojih osam stavki se odustaje još nije poznat. 

Istovremeno, dok se trudi da pojednostavi meni, najpoznatiji svetski lanac restorana je odlučio da ponudi mušterijama da sami "zakomplikuju" stvari i biraju ukuse. 

U projektu pod nazivom "stvorite svoj ukus" mušterije će preko tableta birati prelive i dodatke za svoje sendviče, a ova opcija će biti dostupna sledeće godine u 2.000 od 14.000 restorana u SAD. Kada će projekat preći okean još nije poznato. 

Takođe, odlučeno je da se lokalnim menadžerima daju veća upravljačka prava, tako da će Mekdonaldsovi meniji u celom svetu biti kraći, ali često i potpuno različiti. 

"Neke stvari se prosto bolje prodaju u određenim lokalima, a u drugim uopšte ne rade", kažu u Mekdonaldsu. 

Ostaje da se vidi kada će promene početi da se dotiču evropskog tržišta. 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.