Izvor: B92, 14.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADA TRAJKOVIC I MARKO JAKSIC O PROTESTIMA

Kosovska Mitrovica -- Sef srpskog poslanickog kluba u Skupstini Kosova Rada Trajkovic optuzila je potpredsednika Demokratske stranke Srbije Marka Jaksica za izazivanje nemira u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ona je izjavila da "protesti u Kosovskoj Mitrovici ne podrazumevaju borbu za srpske ineterese, vec su u direktnoj funkciji komplikovanja situacije", dodajuci da su demonstracije Srba u "funkciji skrivenih politickih ciljeva Marka Jaksica". Prema njenom misljenju, Jaksic >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "zrtvuje celu teritoriju Kosova i Metohije i Srbe koji su ostali u enklavama za Srbiju do Ibra".

Marko Jaksic je rekao da je izjava Rade Trajkovic "zlonamerna" i pokazuje ko za koji "tim igra". "Mi sa severa Kosova igramo za nas, srpski tim, a ona i njoj slicni za neki drugi tim", istakao je Jaksic, naglasivsi da Srbe na severu Kosova "ohrabruje cinjenica da imaju podrsku vecine clanova koalicije 'Povratak', medju kojima je i rektor Pristinskog univerziteta Gojko Savic". Jaksic je dodao "da protesti Srba nisu uzrokovani nikakvom politikom, vec da proizlaze iz duboko ljudske sustine, da se zastite zivoti mladih Srba koji su prebijeni i uhapseni".

"U trenutku kada Slavoljub Jovic i ostali Srbi budu pusteni iz zatvora, prestace i protesti Srba u Kosovskoj Mitrovici", rekao je Jaksic i upozorio da "Albanci ubijaju Srbe sirom Kosmeta, a UNMIK ih hapsi i da su Srbi reseni da zaustave ovakve poteze". Jaksic je zakljucio da je "stvaranje dva entiteta na Kosovu i Metohiji legitimna ideja i pravi put da se dodje do stabilnosti na ovom podrucju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.