Izvor: B92, 11.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RACUN ASTRA-BANKE NIJE DEBLOKIRAN

Beograd -- "Glas javnosti" pozivajuci se na izvore bliske Narodnoj banci Jugoslavije pise da informacija koju je kroz saopstenje emitovala Astra banka, da joj je posle dve nedelje deblokiran ziro racun nije tacna.

Isti izvori potvrdjuju da je Astra banka prodala Centralnoj banci 20 miliona maraka i za tu sumu dobila protivvrednost u dinarima. Tim novcem samo su ocisceni zaostali nalozi za placanje, kojih ima jos. Izvori bliski Narodnoj banci takodje su negirali da ovaj iznos predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naplatu potrazivanja preko poslovnice na Kipru. Novac je na racun Centralne banke stigao iz Moskve preko Aka banke i jos uvek se ne zna ko je vlasnik. Izvori bliski Narodnoj banci navode da to prakticno znaci da Astra banka jos uvek nije naplatila dugove od of-sor kompanije sa Kipra i da pomenutih 20 miliona maraka predstavlja neku vrstu ad hok intervencije u cilju popravljanja likvidnosti banke, te da se ova prica ne moze smatrati zavrsenom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.