RACIJE U BRISELU Uhapšen NAJBLIŽI SARADNIK bombaša samoubice?

Izvor: Blic, 25.Mar.2016, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RACIJE U BRISELU Uhapšen NAJBLIŽI SARADNIK bombaša samoubice?

Belgijska policija uhapsila je osobu, koja je na snimku bezbednosnih kamera primećena pored bombaša samoubice Halida el Bakruija, koji je aktivirao bombu u metrou u Briselu, piše belgijski dnevnik "Standard".

Kancelarija saveznog tužioca nije potvrdila hapšenje.

List piše da je osoba, kojoj nije objavljeno ime, uhapšena nakon što ju je policajac prepoznao sa bezbednosnog snimka.

Belgijska policija uhapsila je sinoć šest osoba u okviru istrage o bombaškim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napadima u Briselu od pre tri dana, objavila je nacionalna televizija VRT.

Takođe, istražitelji su identifikovali još jednog osumnjičenog za kog se veruje da je povezan sa bombaškim napadima u Briselu, objavio je danas belgijski list "Morgen". List navodi da je u pitanju 28-godišnji Sirijac Naim el Hamed.

Hamed se nalazi na listi koja je prosleđena bezbednosnim službama drugih evropskih zemalja posle napada u Briselu u utorak.

Na toj listi su i Mohamed Abrini, Nadžim Lahraui i Halid Bakraui, preneo je Rojters.

Belgijski list "Morgen" dodaje da je Hamed osumnjičen i za učešće u napadima u Parizu, 13. novembra prošle godine.

Novinska agencija Belga javila je da je kancelarija državnog tužioca potvrdila vest o hapšenjima. Drugi detalji za sada nisu poznati.

#BREAKING Six people arrested in Brussels police operations, prosecutors say

Kako prenosi agencija AFP, akcija je izvedena u predgrađu Brisela. Policija se još uvek nije oglasila povodom ovoga, prenosi Rojters.

Abdeslam planirao napad u Briselu sličan onom u Parizu

Nešto ranije, francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev saopštio je da je uhapšen francuski državljanin osumnjičen da je pripadao militantnoj mreži koja je planirala novi napad u Francuskoj.

Ovo hapšenje je pomoglo i "da se spreči zavera u Francuskoj koja je u odmakloj fazi", rekao je on u govoru koji je prenosila nacionalna tv, prenosi Rojters.

Najmanje 32 osoba stradale su, a više od 270 je povređeno u napadu terorista pre dva dana u Briselu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

RACIJE OD RANOG JUTRA: Uhapšen saučesnik bombaša iz briselskog metroa

Izvor: Kurir, 25.Mar.2016

Belgijska policija uhapsila je osobu osumnjičenu za napade na Brisel, koja se navodno vidi na snimku bezbednosnih kamera pored bombaša samoubice Kalida el Bakruija, koji se razneo u metrou...Belgijski list "Standard" prenosi vesti o hapšenju, međutim, još nema nikakvih zvaničnih potvrda...#Belgium...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.