RAČA POSTAJE BOLJE MESTO ZA ŽIVOT! Otvoreni obnovljeni most, osnovna škola i ambulanta

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2018, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAČA POSTAJE BOLJE MESTO ZA ŽIVOT! Otvoreni obnovljeni most, osnovna škola i ambulanta

Omogućen je prolaz meštanima do svojih poljoprivrednih imanja

Član Opštinskog veća Rača za investicije, Aleksandar Senić, otvorio je danas u selu Trska renoviranu Osnovnu školu "Karađorđe" - izdvojeno odeljenje, zatim renoviranu zdravstvenu ambulantu u selu Malo Krčmare i most "Gradište" u selu Viševac, objekte koji su ove godine obnovljeni uz podršku Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

Pročitajte i:

Obnovom mosta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Viševcu, na reci Rača, omogućen je prolaz meštanima do svojih poljoprivrednih imanja, kao i spajanje sela Viševac sa selima Đurđevo i Popović.

Most koji je danas otvoren u selu Viševac vodi do mesta rođenja Vožda Karađorđa a, kako je rekao Senić, obnova tog mosta predstavlja i deo obnove Viševca kao spomen mesta.

Senić je kazao da od svih mesta koja su značajna za Karađorđa i njegov život, samo Viševac nije proglašen za mesto od izuzetnog značaja, za razliku i od mesta gde je sahranjen i gde je ubijen, Topola i Radunjiski lug, kao i Orašac, gde je podigao Prvi srpski ustanak.

- Sva ta mesta su proglašena za spomenike kulture ili mesta od izuzetnog značaja. Samo Viševac, mesto gde je rođen, nije proglašeno. Mi sada radimo plan detaljne regulacije kojom ćemo omogućiti razvoj i turizma, ali i razvoj uspomene na rođenje i odrastanje Krađorđa kao jedne od najznačajnijih ličnosti u srpskoj istoriji - naveo je Senić u izjavi novinarima.

Senić je naveo da je to prva škola koja je obnovijena u opštini Rača.

- Trenutno radimo projektnu dokumentaciju za još četiri škole i nadamo se da ćemo sledeću školsku godinu dočekati sa još četiri obnovljenje osnovne škole - kazao je Senić.

Dodao je da je u toku izrada dodatne projektne dokumentacije za završetak sportske hale u okviru osnovne škole u Rači.

- Nadamo se da ćemo uz pomoć Vlade Srbije i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima moći da sve te kapitalne projekte realizujemo u toku ove školske godine da bismo sledeće godine imali adekvatne uslove za sve naše đake - kazao je Senić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.