Izvor: Blic, 24.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Queen' krajem decembra u Sarajevu

'Queen' krajem decembra u Sarajevu

Krajem godine u Sarajevu će gostovati jedan od najuspešnijih rok bendova sedamdesetih i osamdesetih godina - grupa 'Queen', najavio je Faruk Drina, jedan od organizatora projekta 'Nostalgija', za zagrebački 'Večernji list'.

Koncert će biti održan krajem godine, između Božića i Nove godine. 'Queen' će nastupiti u najjačem sastavu, sa novim pevačem Polom Rodžersom, inače bivšim pevašem grupe 'Bad Company'. Ulaznice za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koncert prodavaće se za pet evra.

- Gostovanje 'Queena' kao i brojnih drugih britanskih bendova u Sarajevu ove godine će finansirati Evropska unija. Nama je preostalo da pokrijemo troškove muzičara tokom boravka u Sarajevu. Stoga smo odlučili da cena ulaznica bude simbolična kako bi nastupi tih grupa svima bili dostupni - ističe Drina.

U Sarajevu će gostovati i grupe 'Uriah Heep', 'Roxy Music', 'Slade' i 'The Hollies'. Još nisu utvrđeni termini, ali u Sarajevo dolaze i grupe 'Nazareth', 'Status Quo' i 'Sweet'.

- Cilj nam je da Sarajevu ponudimo malo urbanog štiha, pošto godinama živi pod pravom opsadom šunda. Ja sam borac protiv šunda i sa ostalim sarajevskim ljubiteljima dobrog zvuka uspeo sam sačuvati reprezentativna mesta, poput 'Zetre', 'Skenderije' i stadiona 'Koševo', od napasti zvane turbofolk - kaže Drina.

Svi najavljeni koncerti održaće se u 'Skenderiji' i biće amfiteatarskog tipa, prilagođeni nostalgičarima srednjeg i starijeg doba.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.