Putopis: Diseldorf

Izvor: Blic, 27.Dec.2009, 03:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putopis: Diseldorf

Udobno zavaljeni na sedištu gledamo kristale leda kako se hvataju na staklima autobusa. U pozadini, kroz prozor prikazuju nam se mala austrijska sela, prolazimo i kroz nemačke Alpe... Zimska idila! Ali ovaj autobus ne vodi na planinu i skijanje. Lica putnika zrače dobrom energijom i uzbuđenjem i svi su spremni za nezaboravnu žurku!

Vozač „party” autobusa vozi u ritmu dobre muzike i najnovijih svetskih miksova. Putnici „Jungle tribe" su spakovali bele krpice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i seksi garderobu i uskoro će se popeti na drugačije vrste visina – planinu emocija, zvukova i boja izazvanih zvučnim efektima i audiovizuelnim spektaklom koji je jedinstven i neprevaziđen na svetu. Radi se o svetskoj, najpoznatijoj i najskupljoj audio produkciji živog spektakla elektronske haus muzike „Sensation White Party” – vrhunskoj žurci gde su svi isključivo u beloj garderobi!

Već tradicionalno, „Sesnation White Party” se održava za doček Nove godine u Diseldorfu, mirnom poslovnom gradu na severu Nemačke. Za samo jednu noć ovaj grad poraste za dodatnih 30.000 „belih stanovnika", smeštenih na jednom mestu – sportskoj areni u kojoj se odigrava ovaj muzički i vizuelni spektakl.

Veći deo putnika u autobusu, a i oni koji nas očekuju u Diseldorfu, mesecima unapred razmišlja o ovom spektaklu i u glavi prikuplja naboj i tenziju koja mora da eksplodira na najbolji mogući način na novogodišnjoj žurci. Zagrevanje je već počelo i kroz priču o di-džejevima i žurkama koje smo već posetili, stižemo u hostel u centru ovog nemačkog grada.

Deluks hostel

S hostelima putnik mora uvek da bude oprezan jer je to „niskobudžetni smeštaj", tako da su moguće loše sobe. Ali, ovaj put Nemci pokazuju svoju dobru organizovanost u punom svetlu i smeštaju nas u čistu kuću s prostranim kupatilima, udobnim krevetima i ogromnom zajedničkom sobom s debelim kožnim foteljama. Odlično za druženje i prednovogodišnje koktele!

Diseldorf prvog dana obilazimo umereno jer štedimo energiju za glavni zaplet novogodišnjeg putovanja – žurku u belom. Slobodno vreme koristimo za šoping, novogodišnje i božićne rasprodaje u krcatim nemačkim radnjama. Naravno, vreme izdvajamo i da se nasladimo kvalitetnim nemačkim pivom destilisanim u lokalnim pivarama i kiselim kupusom koji se služi uz sočne kolenice.

Izlet u Amsterdam

Drugi dan je rezervisan za odlazak do najliberalnijeg i kanalima ispresecanog Amsterdama, grada koji nikad ne spava i koji jedini može da bude logična i ravnopravna uvertira za „Sensation White” žurku koja je i nastala u Amsterdamu. Prepune ulice posetilaca iz celog sveta, „lego kocka” arhitektura, narandžasti fenjeri, male prodavnice kafe i zadimljeni kafei, kupovina prskalica i ostalih korisnih stvarčica za predstojeću žurku... glavna su obeležja izleta u ovaj holandski grad. Spavamo u autobusu dok se vraćamo u Diseldorf, a naše mirne snove uskoro će zameniti spektakularna novogodišnja noć.

Eksplozija boja i emocija

Žurka počinje oko 21 čas i cela dvorana se pretvara u beli okean. Milioni lampica, lasera i skupocene scenografije posetiocu kreiraju utisak da se nalazi na dnu uzburkanog okeana. Pogled nagore – na plafonu vise ogromne bele meduze, talasi koje izaziva lajt-šou i eksplozija boja živog lasera i masivnog panela s hiljadama animiranih digitalnih lampica koje reaguju bleskom u različitoj boji na svaku promenu ritma.

Na sceni nastupaju najpoznatiji svetski didžejevi, koji organizatore koštaju na desetine hiljada evra. U samu organizaciju žurke se uloži više od dva miliona evra i rezultati s kojima se suočavamo su i više nego impresivni.

Svi ostali svetski klubovi i žurke u poređenju s ovakvim spektaklom postaju smešni. To je dobro, ali u neku ruku i loše jer nameće nove standarde. Kad jednom poseti "Sensation White” žurku, ljubitelj muzike i putovanja po notama najsavršenijeg haus ritma postaje razmaženi putnik koji se stalno vraća ovom spektaklu na kojoj god tački planete da bude.

Šoping za svačiji džep

Čuvena trgovačka ulica Kenigsale, od milošte zvana i Ke, važi za najekskluzivniji kilometar Nemačke. U starom gradu možete da angažujete čak i ličnog modnog savetnika koji će vas provesti kroz otmene prodavnice starog grada do „Ke" i pomoći vam da odaberete garderobu u skladu sa svojim željama, u bojama i stilu koji vam pristaju. Za one čije su materijalne mogućnosti skromnije, tu je Šedouštrase, jedna od nemačkih trgovačkih ulica u kojima se ostvari najveći promet.

Ako uveče želite da se zabavite na predivnom šetalištu na obalama Rajne, Ronkalijev Apolo varijete vas poziva na fantastično putovanje. U raskošno insceniranoj produkciji koja se više puta godišnje menja, međunarodna ekipa artista nudi zabavu za celu porodicu.

CDC/DM

Ponuda agencija

Jungle tribe

Aranžman od devet dana, od 27. decembra do 4. januara, koji uključuje četiri noćenja u hostelu u centru Diseldorfa, prevoz i ulaznicu za žurku, košta 250 evra. Smeštaj u hotelu sa četiri zvezdice je od 350 evra.

Travel house

Aranžman od 30. decembra do 2. januara, tri noćenja sa doručkom u hotelu „Holiday Inn" za dve osobe košta 275 evra. Povratna avionska karta preko „Jata" u ovom periodu košta 186 evra po osobi.

Da posetite:

- Stari grad sa uskim sokacima, brojnim lokalima, lepim crkvama i istorijskim zgradama i muzejima čini srce grada

- Muzeje likovnih umetnosti, kao što su Kunst palas, ili umetnička zbirka NRW K20K21. Ovaj grad su obeležila i dva velikana nemačke književnosti, Hajne i Gete. Prvom su posvećeni spomen-biblioteka i brojne izložbe koje organizuje Hajnrih Hajne institut, dok na Getea podsećaju mnogi eksponati vezani za njegov život i stvaranje, izloženi u Geteovom muzeju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.