Izvor: Prva.rs, 06.Avg.2014, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putnici golim rukama naginjali voz kako bi spasili zarobljenog čoveka

Na desetine putnika, zajedno sa osobljem na stanici Stirling, upreglo se da pomogne muškarcu kome je noga upala u razmak između kompozicije i perona.
Nesrećni putnik se okliznuo dok se u 8.50 časova, pri najvećoj gužvi, peo u voz.
Predstavnik "Transperta"-a Dejvid Hajns rekao je da je putnik ušao u jedan od vagona na repu kompozicije.
"Stajao je na vratima i pokušavao da uspostavi ravnotežu kada mu je jedna noga skliznula i upala u prorez i tu se zaglavila", izjavio je on, prenela je australijska televizija ABC.
"Odmah smo upozorili vozača da ne pokreće voz", naveo je on, dodajući da su zatim radnici metroa izveli putnike iz vagona i organizovali spasavanje nesrećnika.
"Zajedničkim snagama, na ''o ruk'', putnici su uspeli da dovoljno nagnu kompoziciju da čovek izvuče nogu", rekao je on.
Pozvana je hitna pomoć, ali "odglavljeni" putnik nije odvezen u bolnicu pošto je utvrđeno da je zadobio samo lakše povrede.
"Ljudska solidarnost spasila je čoveka od moguće veoma teške povrede", zaključio je Hajns.
 
Izvor: tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.