Putinov protivnik osuđen na 19 godina zatvora

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 16:24

Putinov protivnik osuđen na 19 godina zatvora

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni proglašen je krivim po optužbama za ekstremizam i osuđen na kaznu od 19 godina zatvora, prenose ruski mediji.

Opozicionar je proglašen krivim po više optužbi u vezi s ekstremizmom, uključujući stvaranje ekstremističke grupe, pozivanje na ekstremističke akcije, finansiranje takvih aktivnosti i namamljivanje maloletnika u njih, kao i rehabilitaciju nacističke ideologije.

Optužbe za ekstremizam donele su Navaljnom kombinovanu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaznu od 19 godina.

Opozicionar je već u zatvoru i služi posebnu zatvorsku kaznu nakon što je osuđen za prevaru.

Početkom 2022. Navaljni je dobio još devet godina iza rešetaka, a proglašen je krivim za nepoštovanje suda i prevaru.

Optužbe su se odnosile na aktivnosti fondacije Navaljnog za borbu protiv korupcije (FBK), pri čemu je opozicionar optužen za trošenje donacija koje je prikupila neprofitna organizacija za "lične potrebe", kao i za finansiranje "ekstremističkih aktivnosti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.