Putinov desant na Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 03.Avg.2016, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putinov desant na Srbiju

Ruski i srpski padobranci održaće u septembru i oktobru zajedničke vežbe, ali ovaj put u Srbiji, najavio je komadant Vazdušnih snaga Rusije Vladimir Šamanov.

Reč je o vežbi pod nazivom "Slovensko bratstvo", koja je prošle godine održana na poligonu "Rajevski" u blizini Novorosijska u Rusiji.

Među 700 vojnika tada je bilo i 60 pripadnika Vojske Srbije i nekoliko stotina beloruskih vojnika. Vrhunac vežbe je bio desant više od 250 padobranaca u blizini Krasnodara >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iz tri aviona "iljušin 76" i još sedam drugih transportnih aviona i helikoptera "Mi-8#.

Desant je izvođen sa visine od 1.500 metara, a u vežbi su učestvovala dva aviona "Su-24" dva lovca "Mig-29" i šest helikoptera "Mi-8".

Ove godine kako saznaje "Blic", Vojsku Srbije predstavljaće pripadnici 63. padobranskog bataljona iz sastava Specijalne brigade, dok će iz Rusije doći najverovatnije pripadnici Sedme vazdušno-desantne divizije sa severa Kavkaza.

Ova jedinica je poznata kao "kozačka" i "planinska", ima bogato ratno iskustvo iz sukoba u Čečeniji i Gruziji 2008. godine.

Srpsko-ruske vežbe, iako nisu novitet, ovoga trenutka padaju u specifičnom političkom trenutku - i u Srbiji  i u svetu - pa će sasvim izazvati reakcije Zapada, posebno što se održavaju čak dve u veoma kratkom roku.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.