Putin potpisao

Izvor: B92, 29.Sep.2022, 23:42

Putin potpisao

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim se Hersonska i Zaporoška oblast priznaju kao nezavisne teritorije.

"U skladu sa opšteprihvaćenim principima i normama međunarodnog prava, priznajući i potvrđujući princip ravnopravnosti i samoopredeljenja naroda, sadržanih u Povelji Ujedinjenih nacija, vodeći računa o volji naroda Hersonske oblasti na referendumu koji je održan 27. septembra 2022. odlučujem: Priznati suverenitet i nezavisnost Hersonske oblasti“, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi se u dokumentu.

U drugom ukazu, iste sadržine, govori se o priznavanju suvereniteta i nezavisnosti Zaporoške oblasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin potpisao ukaz kojim Hersonsku i Zaporošku oblast u Ukrajini priznaje kao "NEZAVISNE TERITORIJE"

Izvor: Blic, 29.Sep.2022

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim se Hersonska i Zaporoška oblast priznaju kao "nezavisne teritorije", prenose RIA Novosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.