Putin odmah reagovao

Izvor: B92, 11.Maj.2021, 11:30

Putin odmah reagovao

Moskva -- Nakon pucnjave u školi, odmah reagovao Putin, koji je naložio šefu Ruske garde da izradi novu uredbu o vrstama oružja dozvoljenih za civilni promet.

"Predsednik Rusije je naložio vladi da pruži pomoć, medicinsku i psihološku, povređenoj i ranjenoj deci, kao i porodicama žrtava", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i dodao da je šefu Ruske garde dato posebno uputstvo kako bi se donela nova uredba o vrstama oružja koje može biti u civilnom prometu, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Independent.

Predsednik Rusije Vladimir Putin takođe je izrazio iskreno saučešće porodicama dece ubijene u pucnjavi u školi u Kazanju. "Predsednik izražava iskreno saučešće rođacima dece koju je ubio napadač", rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, preneo je Tas.

On je naveo da je Putin poželeo brz oporavak povređenim učenicima. Putin je o pucnjavi u Kazanju razgovarao i sa ruskim premijerom Mihailom Mišustinom, zamenicom premijera Tatjanom Golikovom i ministrom za vanredne situacije Jevgenijem Ziničevom, obavestio je novinare portparol Kremlja.

U jutrošnjoj pucnjavi u ruskom gradu Kazanju ubijeno je najmanje 11 osoba.

Prethodno je javljeno da su poginuli učitelj i osmoro učenika.

Još 32 osobe su povređene, od kojih su dvanaestoro dece i jedna odrasla osoba prebačeni u bolnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin reagovao nakon krvoprolića u školi

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Maj.2021

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin naredio je pooštravanje pravila o upotrebi oružja, nakon pucnjave u školi u Kazanju, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.