Putin o potencijalnom članstvu Francuske u BRIKS: Spremni smo razmotriti tu opciju ukoliko postoji interes

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2023, 19:11

Putin o potencijalnom članstvu Francuske u BRIKS: Spremni smo razmotriti tu opciju ukoliko postoji interes

BRIKS čine Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička republika.

Ruski predsednik Vladimir Putin komentarisao je mogućnost pridruživanja Francuske BRIKS-u rekavši da ukoliko Pariz to želi treba da podnese zahtev, pa će ga članice organizacije razmotriti.

Ranije je objavljeno da je predsednik Francuske Emanuel Makron zamolio predsednika Južnoafričke Republike Sirila Ramafosu da mu dozvoli da učestvuje na samitu BRIKS-a u avgustu ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u toj zemlji.

Portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova poručila je da Francuska treba da objasni zašto predsednik Makron želi da dođe na samit BRIKS-a u Južnoafričku republiku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.