Putin je sve objasnio: Zato smo ovde

Izvor: B92, 13.Sep.2023, 07:33

Putin je sve objasnio: Zato smo ovde

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će Moskva pomoći Severnoj Koreji u izgradnji svemirskih satelita.

Kako je kazao, iz tog razloga su se severnokorejski lider Kim Džong Un i on danas sastali na kosmodromu Vostočni.

Putin je jutros dočekao severnokorejskog lidera, koji je vozom stigao na železničku stanicu kosmodroma, u ruskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Amurskoj oblasti, posle čega je usledio pregled lansirnog kompleksa kosmičkog raketnog sistema Sojuz-2.

"Zato smo došli ovde. Lider Demokratske Narodne Republike Koreje pokazuje veliko interesovanje za raketnu tehnologiju, oni pokušavaju da razviju svemirski program", rekao je Putin novinarima, napominjući da će delegaciji DNRK biti pokazani novi objekti, prenosi agencija RIA Novosti.

Kim boravi u poseti Rusiji na poziv Putina, s kojim danas ima bilateralni sastanak.

Putin je najavio i da će na sastanku razgovarati o vojno-tehničkoj saradnji.

"Razgovaraćemo bez žurbe o svim temama. Ima vremena", rekao je novinarima Putin.

On je takođe napomenuo da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu nedavno posetio Severnu Koreju i da je tamo bio dobro primlјen.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije je rekao da će Kim i Putin razgovarati o bilateralnoj saradnji, uključujući trgovinsko-ekonomske veze i kulturnu razmenu, kao i o situaciji u regionu i svetu.

Kim Džong-Un veruje da njegova sadašnja poseta Rusiji, prva u četiri godine, pokazuje važnost strateških odnosa između Rusije i Severne Koreje, javila je severnokorejska novinska agencija KCNA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin: Rusija će pomoći Sjevernoj Koreji u izgradnji svemirskih satelita

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Sep.2023

Ruski predsjednik Vladimir Putin je izjavio da će Moskva pomoći Sjevernoj Koreji u izgradnji svemirskih satelita, i da su zbog toga sjevernokorejski lider Kim Džong Un i on danas na kosmodromu Vostočni.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.