Putin ispunio obećanje koje je dao Trampu VIDEO

Izvor: B92, 01.Apr.2020, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin ispunio obećanje koje je dao Trampu VIDEO

Moskva -- Ruski vojni transportni avion krenuo je danas prema Sjedinjenim Američkim Državama, noseći tone medicinske opreme i maski.

Oni će tako pomoći Vašingtonu u borbi protiv koronavirusa, izvestila je ruska državna televizija i američki zvaničnik.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ponudio je pomoć u telefonskom razgovoru sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u ponedeljak, kada su dvojica lidera razgovarali o tome kako najbolje da odgovore na epidemiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << korona virusa, preneo je Rojters.

Avion u organizaciji ruskog Ministarstva odbrane poleteo je rano jutros sa aerodroma nedaleko od Moskve.

Pošiljka će verovatno biti nepopularna kod nekih kritičara Trampa koji su ga pozvali da se drži podalje od Putina i koji tvrde da Moskva koristi takvu vrstu pomoći kao geopolitički i propagandni alat za unapređivanje svog uticaja, što Kremlj negira, navela je agencija.

"Tramp je sa zahvalnošću prihvatio ovu humanitarnu pomoć", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, preneo je sinoć Interfaks .

Američki zvanicnik iz Vašingtona potvrdio je da je pošiljka bila direktan rezultat telefonskog razgovora Trampa i Putina u ponedeljak.

On je rekao da se pomoć sastoji od 60 tona ventilatora, maski, respiratora i druge opreme.

U SAD ima gotovo 187.000 zaraženih od korona virusa i skoro 3.900 smrtnih slučajeva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin ispunio obećanje Trampu: Ruski avion sa medicinskom opremom sleteo u Njujork (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 02.Apr.2020, 00:43

Ruski avion sa medicinskom opremom sleteo je na aerodrom u Njujorku, saopštilo je predstavništvo Rusije pri UN Ruski avion sa medicinskom opremom sleteo je na aerodrom u Njujorku, saopštilo je predstavništvo Rusije pri UN.- Kako je saopštila Ria novosti Američka ambasada u...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.