Putin i Kim dižu avione: Zašto da ne?

Izvor: B92, 04.Sep.2023, 23:31

Putin i Kim dižu avione: "Zašto da ne?"

Rusija razgovara o održavanju zajedničkih vojnih vežbi sa Severnom Korejom, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

"Zašto da ne, oni su naše komšije. Postoji stara ruska izreka: Vi ne birate svoje komšije i bolje je živeti sa njima u miru i slozi", rekao je Šojgu, a prenosi Interfaks.

Na pitanje o mogućnosti održavanja zajedničkih vojnih vežbi, on je rekao da se "naravno” o tome razgovara.

Južnokorejska novinska agencija Jonhap javila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, pozivajući se na južnokorejske obaveštajne podatke, da je Šojgu predložio severnokorejskom lideru Kim Džong-unu da njihove zemlje održe zajedničku pomorsku vežbu sa Kinom. Šojgu se sastao sa Kimom u julu kada je posetio Severnu Koreju kako bi obeležio 70. godišnjicu završetka Korejskog rata, koji se u Severnoj Koreji slavi kao Dan pobede.

SAD su prošle nedelje izrazile zabrinutost da pregovori o oružju između Rusije i Severne Koreje aktivno napreduju i da je Šojgu nedavno otputovao u Severnu Koreju da ubedi Pjongjang da Rusiji proda artiljerijsku municiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.