Putin će se povući? Čeka se odluka

Izvor: B92, 20.Jan.2023, 18:27

Putin će se povući? Čeka se odluka

Organizacija odgovorna za sprovođenje saveznih izbora u Rusiji počela je pripreme za predsedničke izbore sledeće godine.

To je izjavila šefica Centralne izborne komisije Ela Pamfilova.

"Sada to predstavljamo imajući na umu predsedničku kampanju, jer razumemo kakvi su predsednički izbori u sadašnjim uslovima", rekla je Pamfilova danas novinarima, prenosi ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

Očekuje se da će u Rusiji predsednički izbori biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << održani na proleće 2024. Aktuelni šef države, predsednik Vladimir Putin, još nije saopštio svoju odluku da se kandiduje.

Putin je dugo na vlasti. Bio je predsednik od 2000. do 2008. godine, a zatim mu je zamena posla sa tadašnjim premijerom Dmitrijem Medvedevom 2008. omogućila da se vrati na mesto predsednika 2012. godine.

Od tada je na toj funkciji. Po zakonu, on bi morao da se povuče nakon ovog mandata, koji se završava 2024. godine, ali je 2021. potpisao zakon koji mu je otvorio put da se kandiduje za još dva predsednička mandata, potencijalno produžavajući njegovu vladavinu do 2036. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.