Putin: Keri je lažov!

Izvor: Kurir, 05.Sep.2013, 02:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Keri je lažov!

Kad pričamo sa Amerikancima, uzimamo da su oni pošteni ljudi, ali on laže i zna da laže, a to je tužno, rekao je predsednik Rusije

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je američkog državnog sekretara Džona Kerija lažovom zbog poricanja da se Al-Kaida bori rame uz rame sa opozicijom u građanskom ratu u Siriji.

Putin je u Moskvi, na domaćem skupu o ljudskim pravima, pričao kako je gledao debatu u Kongresu SAD u kojoj je Keri, kada je pitan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za Al-Kaidu, porekao da ona operiše u Siriji - iako je bio svestan da tamo postoji organizacija Džabat al-Nusra, koja je povezana sa Al-Kaidom. Ruski predsednik je izjavio:

"To je meni bilo vrlo neprijatno i iznenađujuće. Kad pričamo sa Amerikancima, uzimamo da su oni pošteni ljudi, ali on laže i zna da laže, a to je tužno".

Putin je ponovio poziciju Rusije da bi bilo kakva upotreba vojne sile u Siriji bez dozvole Saveta bezbednosti Ujedinjenjih nacija bila akt agresije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.