Putevi u Srbiji prohodni, ponegde slab sneg

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2020, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putevi u Srbiji prohodni, ponegde slab sneg

Putevi u čitavoj Srbiji su prohodni, saopštio je AMSS i dodao da će danas u nižim predelima mestimično padati kiša, ponegde sa susnežicom ili snegom, dok će na planinama biti slab sneg.

Iz AMSS dodaju da se tokom dana, zbog predstojećeg vikenda, na gradskim saobraćajnicama i na prilazima ka većim gradovima očekuje pojačan saobraćaj i podsećaju vozače na obaveznu upotrebu zimskih guma.

Sredinom dana očekuje se prestanak padavina i razvedravanje, najpre >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na severozapadu, a posle podne i krajem dana i u ostalim krajevima, saopštio je RHMZ.

Vetar umeren i jak, na planinama povremeno i olujni, severozapadni, tokom noći u slabljenju.

Najviša dnevna temperatura biće od pet do 10 stepeni.

Prema informacijama Uprave granične policije, na putničkim terminalima nema zadržavanja, a na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci na izlazu iz zemlje čeka se do 60 minuta, odnosno do 240 minuta, dodaje se u saopštenju AMSS.

Vlažni kolovozi, ponegde snega do pet centimetara

JP "Putevi Srbije" saopštili su jutros da su putevi vlažni, a da na pojedinim deonicama puteva Prve kategorije ima snega do pet centimetara.

Deonice na kojima ima snega su:

II A-175, Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

I B-40, Vladičin Han - Surdulica - državna granica sa Bugarskom (granični prelaz Strezimirovci), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

II A-231, Vlasinsko Jezero - granica SRB/BUG (Ribarci), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

I B-29, državna granica sa CG (granični prelaz Jabuka) - Prijepol?e, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

II A-210, Jošanička Banja - Kopaonik, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

I B-21, Granica PZP Požega/Ivanjica (Divl?aka) - Ivanjica - Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar (Javor), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Užica, Valjeva, Vranja, navodi se u saopštenju.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.