Putevi prohodni, vidljivost dobra

Izvor: RTS, 26.Mar.2015, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putevi prohodni, vidljivost dobra

Saobraćaj se u većem delu Srbije odvija po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost, osim na putevima pored rečnih tokova i po kotlinama gde ima slabe jutarnje magle, saopšteno je iz Auto-moto savez Srbije.
Lepo vreme i povoljne vremenske prilike doprineće dobroj prohodnosti puteva. Van većih gradova saobraćaj je umerenog intenziteta, a vozači se upozoravaju na odrone, koji su poslednjih dana učestali.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.
Prema informacijama JP Putevi Srbije, neprohodni su putni pravci Odvraćenica - Preko Brdo i Kriva Feja - Besna Kobila - Gornja Ljubata - veza s putem 234.
Zabrana za šlepere i kamione važi na jednom broju puteva na kojima je obavezna zimska oprema, pre svega u oblasti Valjeva, zapadne Srbije i Kopaonika.

Na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen.
Do 31. marta nastavljaju se radovi na postavljanju vertikalne saobraćajne signalizacije na deonici od zone "Hitna pomoć" do naplatne stanice Bubanj potok.

Radovi će se obavljati iz preticajne i zaustavne trake, dok će za saobraćaj biti slobodna vozna, saobraćajna traka.
Na delu autoputa Beograd-Niš, kod Aleksinačkog Bujmira, zbog klizišta za saobraćaj je zatvorena vozna i zaustavna traka u smeru Niš-Beograd.
Saobraćaj se u dužini od oko 600 metara obavlja samo brzom trakom.
U toku su pripremni radovi na popravci državnog puta I-a reda br. 1 između Malog Požarevca i Ralje u smeru ka Nišu.
Radovi se izvode svakim danom, sem nedelje, u vremenu od osam do 17 časova.

U toku su i radovi na sanaciji klizišta na državnom putu I-b reda broj 21, deonica Kosjerić-Požega, u mestu Pesak. Vozila se naizmenično propuštaju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Putevi mokri, više odrona zbog kiše

Izvor: Akter, 27.Mar.2015, 09:13

Auto-moto savez Srbije upozorava na da su zbog kiše putevi mokri i odroni češći kroz stenske useke i klisure, a najviše duž Đerdapske i Ibarske magistrale..Prema informacijama JP Putevi Srbije, neprohodni su putni pravci..Odvraćenica - Preko Brdo, Kriva Feja - Besna Kobila - Gornja Ljubata..-...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.