Izvor: Blic, 11.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Putevi' odbijeni zbog ponude stare opreme

'Putevi' odbijeni zbog ponude stare opreme

ZLATIBOR - Odluka nadležne komisije da predloži poništenje tendera za investitora ski-centra na Torniku, izazvala je negodovanje u preduzeću 'Putevi', jednoj od dve firme koje su učestvovale na tenderu.

Komisija je odlučila da SO Čajetina predloži da se tender, na kome su učestvovali užički 'Putevi' i kompanija WISC, poništi jer nijedna od dve ponude ne odgovara uslovima. Objašnjeno je da WISC traži za investiciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 30 hektara Tornika, iako je tenderom propisano 17 hektara, te da ovaj ponuđač nema bankarske garancije. Ponuda 'Puteva' je odbačena, kako je saopštio Arsen Đurić, direktor Turističke organizacije Zlatibor, jer je ta firma nameravala da na skijalište ugradi već korišćenu opremu.

- Nigde se u oglasu ne pominje da oprema mora biti nova. Ponudili smo opremu boljih karakteristika, između ostalog i isklopni četvorosed kapaciteta 2.400 skijaša na sat - kaže Svetlana Milinski, zamenik direktora preduzeća 'Putevi'.

Ona ističe da je predstavljanje konkurentske firme WISC, kao italijanske, čiji je kapital samo 3.000 evra, čista obmana.

- Tu firmu bez kapitala, osnovali su letos dva Italijana i jedna Srpkinja. Pitamo se da li je neko ovaj projekat obećao WISC-u - navodi Milinski.

Direktor TO 'Zlatibor' Arsen Đurić uzvraća da 'Putevi' nastupaju tendenciozno.

- Neistina je da je iko ikome obećao da će pobediti na tenderu, jer da je tako, WISC bi bio proglašen za pobednika. Komisija je najpre odbacila ponudu firme WISC jer je imala mnogo više manjkavosti nego ponuda 'Puteva'. Oni su odbijeni jer nemaju bankarske garancije, a tražili su i još 13 hektara koji nisu vlasništvo opštine Čajetina - kaže Arsen Đurić.

On ističe da nije bio član tenderske komisije i da je svoj stav izneo kao direktor Turističke ogranizacije.

- Istina je da se u oglasu ne navodi da oprema mora biti nova, ali piše da investitor mora imati jednu žičaru kapaciteta 2.000 skijaša na sat i jednu manju od 1.500. 'Putevi' su ponudili samo jednu veliku žičaru od 2.400 skijaša na sat i uz nju stari ski-lift koji se u uglednim turističkim centrima više ne koristi. Zlatibor mora pratiti trendove ako hoće da ostane vodeća srpska turistička destinacija - objašnjava Đurić.

V. L.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.