Putevi Srbije čiste put u Vojvodini

Izvor: B92, 25.Nov.2013, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putevi Srbije čiste put u Vojvodini

Beograd -- Putevi Srbije su, na osnovu odluke državnog vrha, u toku noći i danas preduzeli sve mere kako bi čistili sneg i sa državnih puteva drugog reda u Vojvodini.

To je saopštilo Ministarstvo saobraćaja, a ti putevi u Vojovodini, podsetimo, nisu deo nadležnosti Puteva Srbije.

Ministarstvo saobraćaja pozvalo je rukovodstvo AP Vojvodine da hitno formira organizacionu jedinicu koja bi počela da održava te puteve u skladu sa zakonom i preuzetim obavezama, uz podsećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je od 2009. određeno da održavanje puteva drugog reda i upravljanje njima preuzimaju organi Pokrajine.

Iz Ministarstva saobraćaja ističu i da su u neprestanoj komunikaciji sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom i Putevima Srbije i da prate situaciju na terenu.

Navodi se i da se, prema poslednjim informacijama, snežne padavine očekuju celoga dana na celoj teritoriji Republike, tako da je ministar saobraćaja Aleksandar Antić zatražio da se pripravnost putarskih preduzeća podigne na nivo neophodan za blagovremenu i efikasnu reakciju koja se od njih danas očekuje.

Ministarstvo saobraćaja pozvalo je građane na povećanu opreznost u vožnji i poštovanje svih propisa o bezbednosti saobraćaja, jer se najavljuje da će sneg na celoj teritoriji Srbije padati u utorak i sredu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putevi Srbije čiste kolovoze od snega u Vojvodini

Izvor: Radio 021, 25.Nov.2013

Putevi Srbije su na osnovu odluke državnog vrha u toku noći i danas preduzeli sve mere kako bi čistili sneg i sa državnih puteva drugog reda u Vojvodini.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.