Putarina do Naisa 30 dinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jan.2020, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putarina do Naisa 30 dinara

Povodom pisanja pojedinih medija o novom sistemu naplate Hotel 'Nais' želi da obavesti javnost o načinu funkcionisanja novog sistema naplate putarine.

Zbog zatvorenog sistema naplate građanin koji autom ide iz Niša kada prođe na jednu rampu, mora da se vrati u Niš kroz drugu rampu.

Inače po novom sistemu postoje 4 rampe: Niš-Sever, Niš-Jug, Niš-Istok i Niš-Malča. Novinar je platio 1.860 dinara zato što ga je verovatno sistem prepoznao kao nekoga ko želi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da naruši taj zatvoreni sistem naplate putarine jer je prošao i vratio se na istu rampu.

Građani koji su danas dolazili u hotel 'Nais' kroz na primer Niš-Sever, a odlazili ka Nišu drugom rampom Niš-jug su to platili 30 dinara. Naravno, Nišlije koje imaju kartice za besplatan prolazak kroz rampe oko Niša, kao što je najavio gradonačelnik Niša Darko Bulatović, neće plaćati odlazak do Naisa.

Smatramo da nije reč o tendencioznom novinarskom izveštavanju već samo o nerazumevanju kako funkcioniše zatvoreni sistem naplate putarine. U svakom slučaju Nišlije mogu slobodno da dođu i uživaju u hotelu 'Nais' dok će građani koji nemaju 'besplatne karteice da plate putarinu od 30 dinara koristeći različite naplatne rampe.

Takođe, kada je reč o podvožnjaku njegova svhra je definisana još pre nekoliko decenija tako da ga koristi AMSS, Srbija putevi, sanitetska vozila kao i gosti hotela koji žele da se odmore u Naisu. On služi da ljudi bez problema nezavisno iz kog pravca dolaze dobiju potrebu pomoć ali i da se odmore u hotelu.

U svakom slučaju podvožnjak nije jedinstven i slična se rešenja mogu naći svugda u Evropi. Želimo da naglasimo i da hotel 'Nais' nije imao nikakve privilegije kada su uvedene nove naplatne rampe. Želimo da naglasimo, što većina Nišlija zna, da se do hotela može doći i Čamurlijskim putem.

U skladu sa ovim hotel 'Nais' poziva sve građane da dođu i uživaju u lepotama hotela 'Nais' i da se sami uvere da ih neće puno koštati to zadovoljstvo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Hotel Nais: Putarina od Niša do hotela i nazad nije 1.860 već 30 dinara, ali ne preko iste rampe

Izvor: Danas, 18.Jan.2020

Menadžment hotela "Nais" saopštio je da putarina iz Niša do tog hotela i povratak u Niš iznosi 30 dinara, pod uslovom da se, kako su naveli, iz Niša prođe na jednu naplatnu rampu a mora da se vrati na drugu naplatnu rampu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.