Put neće stati na 535 metara

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Avg.2015, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Put neće stati na 535 metara

Kraj radova na izgradnji nove moderne saobraćajnice u naselju Priječani, duge 535 metara, juče je i zvanično proglašen.

"Priječnima je trebao ovaj put da rastereti saobraćaj. Zadovoljan sam kako izgleda, ali bi valjalo da radovi budu nastavljeni", izjavio je mještanin Draško Barišić.

Izgrađena je kompletna infrastruktura, vodovodna mreža, oborinska kanalizacija i javna rasvjeta. Ovaj put je projektovan u vrijednosti od oko 5,5 do šest miliona KM, te postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << namjera da se i tokom naredne godine iz budžetskih sredstava grada nastavi izgradnja ove dionice.

"Priječani su izrasli u jedno veliko naselje sa velikom koncentracijom stanovništva. Ovaj put je od izuzetnog značaja i predstavlja žilu kucavicu, a mi smo izmjenom Regulacionog plana stvorili uslove da se ovo naselje širi i razvija", kazao je gradonačelnik Slobodan Gavranović, te ujedno istakao da će se ubuduće aktivno raditi na rješavanju imovinsko-prvnih odnosa.

I prethodnih godina nadležne službe radile su na rješavanju imovinsko- pravnih odnosa, pri čemu su postigle sporazum sa 128 vlasnika parcela o preuzimanju zemljišta, dok je neriješeno ostalo 12 slučajeva.

"Ovih dana bi trebalo da budu obezbijeđeni lokacijski uslovi za naredni dio trase kako bi se ostvarili uslovi za izdavanje građevinske dozvole, i sve ćemo učiniti da on u najkraćem roku bude završen", istakao je gradonačelnik.

On ističe da je u toku izrada željezne konstrukcije za most u ovom naselju, te da bi izvođač radova trebalo da ga završi tokom godine, a ukoliko se to ne desi do početka školske godine, najavljuje, blagovremeno će biti riješeno pitanje prevoza đaka.

Grad je za ovu namjenu izdvojio 542.000 KM, dok je radove izvodilo preduzeće "Inženjering - DVD".

"Radovi su trajali tri mjeseca, ali su završeni u roku, a očekujem i nastavak", rekao je Dragan Babić, direktor firme "Inženjering - DVD".

Ova dionica puta značajna je i za pristup pacijenata Zavoda za fizikalnu medicinu "Dr Miroslav Zotović", pa je i ova ustanova uputila zahtjev Gradskoj upravi za izgradnju 140 mjesta parking prostora.

"Kroz naš Zavod dnevno prođe oko 1.000 pacijenta, tako da imamo stalni problem sa parkiranjem, te se nadamo realizaciji ovog zahtjeva, koji je za nas od presudnog značaja", izjavio je Goran Talić, direktor Zavoda.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.