Izvor: B92, 07.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pušten jedan optuženi za Suvu Reku

Beograd -- Sudsko veće na suđenju za ratni zločin u Suvoj Reci na Kosovu ukinulo je pritvor jednom od osmorice optuženih, Ramizu Papiću.

Predsedavajuća veća sudija Vinka Beraha-Nikićević, obrazlažući odluku, rekla je da više ne postoje razlozi za njegov ostanak u pritvoru i da je on od danas na slobodi. Prema njenim rečima, Papiću je zabranjeno da bez odobrenja suda napušta mesto boravišta i naloženo da se svakih sedam dana javlja policiji u Sjenici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On je optužen za ubistvo 48 civila albanske nacionalnosti u Suvoj Reci.

Svedok iz DB-a u Prizrenu

Na današnjem pretresu svedočio je nekadašnji načelnik Centra državne bezbednosti u Prizrenu Milivoje Savić.

On je pred Većem za ratne zločine rekao da je za ubistvo članova porodice Beriša čuo pre tri godine, kada je kao osumnjičeni za taj zločin uhapšen i njegov radnik Milorad Nišavić.

Svedok je kazao da je 26. marta 1999. godine bio u Novom Sadu, negirajući iskaz optuženog Nišavića da ga je obavestio da u Suvoj Reci ima paljenja, ubistava i žrtava.

"Sve akcije policije i vojske bile su u nadležnosti Službe javne bezbednosti, a ne državne, a oni nas nisu obaveštavali o akcijama koje su preduzimali", rekao je Savić, navodeći da je za zločin u Suvoj Reci saznao iz medija.

Nišavić, kao radnik Službe DB, prema njegovim rečima, nije mogao da da učestvuje u tim akcijama bez njegovog odborenja.

Za zločin su optuženi tadašnji komandant Posebne jedinice policije "Niški odred" Radoslav Mitrović, komandir policije u Suvoj Reci Radojko Repanović i njegov pomoćnik Nenad Jovanović.

Optuženi su i policajci iz Suve Reke Slađan Čukarić, Miroslav Petković, Zoran Petković, Ramiz Papić i Milorad Nišavić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.