Pušili marihuanu u školi pa napali školskog policajca

Izvor: N1 televizija, 16.Dec.2016, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pušili marihuanu u školi pa napali školskog policajca

Jedan školski policajac je lakše povređen danas u osnovnoj školi u Vinči kada su ga napali mladići koje je prekinuo u pušenju marihuane, saopštio je Nezavisni policijski sindikat Srbije i dodao da su napadači naknadno uhapšeni.

Napad se dogodio u Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u Vinči kada je školski policajac u obilasku spazio trojicu mladića kako puše marihuanu. Dok je policajac telefonom zvao kolege da dođu i privedu mladiće, jedan ga je gurnuo i udario u grudi, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << posle čega su pobegli u gradski autobus.

Patrola je stigla na vreme i zaustavila autobus, posle čega su priveli napadače. Naknadno je utvrđeno da je jedan od mladića pre dve nedelje dobio prekršajnu prijavu zbog vređanja službenog lica.

Nezavisni policijski sindikat navodi da su napadi na policajce sve češći, a da posebno zabrinjava činjenica da se taj napad dogodio u školi, za vreme časova.

"Na policijske službenike ne deluje demotivišuće samo loša ekonomska situacija već i loš pravni status koji trenutno imaju. Za povećanje novčanih davanja nema sredstava, a za poboljšanje pravnog statusa evidentno nema volje. Policijski službenik je u borbi s najtežim oblicima kriminala prepušten sam sebi, a kriminalcima i delinkventima otvorena meta. Problem loše kaznene politike je evidentan, jer su u mnogim slučajevima napada na policajce u pitanju lica koja su već poznata pravosudnim organima", navodi se u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.