Pusić:Status kandidata doneće dobro Srbiji i regionu

Izvor: S media, 01.Feb.2012, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pusić:Status kandidata doneće dobro Srbiji i regionu

Ako Srbija dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji u martu, to će biti dobro i za Srbiju i za region, rekla je Tanjugu u Zagrebu hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić sumirajući svoju posetu Beogradu.

Tema razgovora s predsednikom Srbije Borisom Tadićem i šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem bilo je moguće dobijanje kandidacionog statusa za >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << članstvo u EU za Srbiju, rekla je Pusićeva, koja je u Beogradu učestvovala na neformalnom ministarskom sastanku Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSJE).

Tahiri: Nema približavanja stavova Kosova i Srbije

Jeremić: Zbog krize smanjen entuzijazam za proširenje EU

Pusić: Samo dogovor briše tužbe

"Za dobijanje statusa kandidata (za EU) postoje određeni uslovi, a naše iskustvo i naš stav jesu kontruktivne političke poruke i visoki kriterijumi u ispunjavanju uslova. Mi nismo kao zemlja kandidat i kasnije u pregovorima uvek dobijali pozitivne političke poruke i iz tog iskustva znamo da u napretku u procesu ima problema. Hrvatski je stav da se treba naći način kako da se ti preduslovi ispune kako bi Srbija dobila kandidatski status", rekla je Pusićeva.

"Biće dobro i za Srbiju i za region za da Srbija bude u poziciji da dobije status kandidata kad se o tome bude odlučivalo u martu", rekla je šefica hrvatske diplomatije posle davanja izjave novinarima u Zagrebu povodom ratifikacije sporazuma o pristupanju EU u slovačkom parlamentu.

(Tanjug)

FOTO:Beta
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.