Purda žrtva montiranog procesa Miloševićevog rezima

Izvor: Beta, 18.Feb.2011, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Purda žrtva montiranog procesa Miloševićevog rezima

ZAGREB, 18. februara 2011. (Beta) - Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor ocenila je u petak da je hrvatski veteran Tihomir Purda žrtva montiranog procesa koji je pokrenuo režim Slobodana Miloševića.

Ona je na konferenciji za novinare povodom odluke Suda BiH da Purdu izruči Srbiji izrazila uverenje da će srpsko tužilaštvo posle saslušanja Purde "imati priliku da dodje do relevantnih činjenica".

Prva od njih, rekla je Kosor, da je Purda prvi iskaz dao u neljudskim uslovima i da je iskaz bio iznudjen tokom njegovog boravka u srpskim logorima u kojima je bio mučen i ponižavan.

"Uverena sam da će sve institucije, posebno one nezavisne, učiniti sve da nas prestanu opterećivati posledice Miloševićevog režima čija je rušilačka mašina nasrnula i na Hrvatsku i na BiH", rekla je hrvatska premijerka.

Ona je dodala da je to "izuzetno važno zbog dugoročnog mira, stabilnosti i ukupne situacije, kao i da se uzme u obzir činjenica da je gospodin Purda nevin".

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.