Pupovac o promenama na čelu SNV

Izvor: B92, 13.Jul.2019, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac o promenama na čelu SNV

Posle 22 godine u vrhu Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj došlo je do promena, a dosadašnji predsednik Milorad Pupovac kaže da su dva razloga za to.

Pupovac objašnjava da želi da pruži priliku mladima i da se posveti stranci.

Za novog predsednika SNV izabran je Boris Milošević, dugogodišnji aktivista u srpskim organizacijama, narodni poslanik u Saboru i član SDS S.

"To znači da će se pojaviti nova lica, novi govornici pa i nove ideje i novi ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na terenu, kao što vidite, kompletno je novo rukovodstvo - osnaženo je, osveženo a istovremeno mi koji smo stvarali to Veće smo tu uz njih s tim što imamo prošireni horizont, oslobođeni izvršnih funkcija", objašnjava Pupovac za RTS.

On demantuje navode da SDS S preuzima Ministarstvo uprave.

"SDS S neće učestvovati u Vladi, niti u ovoj rekonstrukciji. Nas zanima da ojačamo našu zajednicu da ojačamo njene politike i da ojačamo njene pojedine organizacije", naveo je Pupovac.

Novi predsednik SNV kaže da će nastojati da za četiri godine osveži rad Veća, donese nove ideje, predloži svoju viziju razvoja u saradnji sa timom u kojem je i dosadašnji predsednik Milorad Pupovac.

Osim što je bio na čelu Srpskog narodnog veća, Milorad Pupovac važi za najznačajnijeg lidera Srba u Hrvatskoj već više od dve decenije.

Godine 1997. osnovao je Srpsko narodno veće, kao glavno udruženje Srba u Hrvatskoj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pupovac o promenama na čelu Srpskog narodnog veća

Izvor: Blic, 13.Jul.2019

Posle 22 godine u vrhu Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj došlo je do promena, a dosadašnji predsednik Milorad Pupovac kaže da su dva razloga za to - želi da pruži priliku mladima i da se posveti stranci.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.