Izvor: Nezavisne Novine, 19.Okt.2016, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Prava Srba u Hrvatskoj ne bih poželio Hrvatima u Srbiji

ZAGREB - Poslanik Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ u parlamentu Hrvatske Milorad Pupovac rekao je tokom poslaničke rasprave u vezi sa izborom nove hrvatske vlade da ona prava koja imaju Srbi u Hrvatskoj, ne bi poželio Hrvatima u Srbiji.

Pupovac je - replicirajući poslaniku Mosta Miri Bulju koji je rekao da ne zna gdje nacionalne manjine imaju prava kao u Hrvatskoj, te da bi volio i da takva prava imaju Hrvati u drugim zemljama - naveo da Bulj govori o stvarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koje ne zna.

"To nisu samo pitanja prava, nego elementarnog morala", rekao je Pupovac.

Lider SDSS-a se osvrnuo na dio programa vezan za ravnomjeran regionalni razvoj, te je najavio da će manjine, uz zakon o regionalnom razvoju i fond za regionalni razvoj, predložiti i treći mehanizam koji će obezbijediti uravnotežen razvoj svih krajeva, prenose hrvatski mediji.

Mandatar za sastav nove hrvatske vlade Andrej Plenković iznio je pred poslanicima ekspoze nove Vlade za mandat od 2016. do 2020. godine i predstavio ministre.

U Plenkovićevoj vladi potpredsjednik i ministar vanjskih i evropskih poslova trebalo bi da bude Davor Ivo Štir, potpredsjednik i ministar odbrane Damir Krstičević, potpredsjednik i ministar uprave Ivan Kovačić, a potpredsjednik i ministar ekonomije Martina Dalić.

Ministar unutrašljih poslova biće Vlaho Orepić, ministar finansija Zdravko Marić, ministar pravosuđa Ante Šprlje, ministar građevinarstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, a ministar rada i penzijskog sistema Tomislav Ćorić.

Ministarstvo za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku vodiće Nada Murganić, Ministarstvo kulture Nina Obuljen Koržinek, Ministarstvo turizma Gari Kapeli, Ministarstvo poljoprivrede Tomislav Tolušić, a Ministarstvo nauke i obrazovanja Pavo Barišić.

Ministar zaštite okoline i energetike biće Slaven Dobrović, ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković, ministar regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Gabrijela Žalac, ministar hrvatskih branilaca Tomo Medved, ministar zdravstva Milan Kujundžić, a ministar bez portfelja Goran Marić.

Hrvatski mediji javljaju da bi rasprava mogla potrajati još nekoliko sati.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pupovac: Prava Srba u HR ne bih poželeo Hrvatima u SRB

Izvor: B92, 19.Okt.2016

Zagreb -- Zastupnik SDSS u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac izjavio je da prava koja imaju Srbi u Hrvatskoj, ne bi poželeo Hrvatima u Srbiji...Na taj način Pupovac je, naime, odgovorio zastupniku Miri Bulju, koji je rekao da ne zna gde nacionalne manjine imaju prava kao u Hrvatskoj, te da bi voleo...

Nastavak na B92...

Pupovac: Prava Srba u Hrvatskoj ne bih poželeo Hrvatima u Srbiji

Izvor: Blic, 19.Okt.2016

Poslanik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u parlamentu Hrvatske Milorad Pupovac rekao je tokom poslaničke rasprave u vezi sa izborom nove hrvatske vlade da ona prava koja imaju Srbi u Hrvatskoj, ne bi poželio Hrvatima u Srbiji...Pupovac je, replicirajući poslaniku Mosta Miri Bulju koji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.