Pupovac: Odlaskom HDZ-a u opoziciju pogoršao se položaj Srba

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Okt.2015, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Odlaskom HDZ-a u opoziciju pogoršao se položaj Srba

BEOGRAD - Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac ocijenio je danas da se tokom kampanje za izbore u Hrvatskoj zatvaranje granice sa Srbijom politizira više nego što bi trebalo i da nema opravdanja da Srbi budu meta u predizbornoj kampanji.

Pupovac je za RTS izjavio da neke stranke u Hrvatskoj u tome pronalaze neprestanu inspiraciju, motiv, snagu i svoju mobilizaciju.

Prema njegovim riječima, odlaskom HDZ-a u opoziciju pogoršao se položaj Srba u Hrvatskoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << jer se ta stranka vratila na djelovanje starim elementima kao što je nacionalizam.

Pupovac je naveo da Srbe u Hrvatskoj okružuje loša atmosfera, razbuđena mržnja, diskriminacija i zapostavljanje okruženja gdje žive.

"Novi izbori mogu donijeti gore stanje, ali mogu i bolje stanje. Uvijek se nadamo boljem", naveo je on.

Pupovac je rekao da se tokom izborne kampanje u Hrvatskoj zatvaranje granice sa Srbijom politizira više nego što bi trebalo.

"Premijer Milanović kaže da je to zadnja mjera. Ukoliko Njemačka i Austrija zatvore granice, vlada će naći način da to uradi. Niko nije sklon zidu, niko nije sklon žici", istakao je Pupovac.

Komentarišući odluku Izvršnog savjeta UNESCO-a da podrži prijem Kosova u tu organizaciju, Pupovac je rekao da je zabrinut "kao što su i svi oni kojima je stalo do srpskog nasljeđa na Kosovu".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.