Pupovac: Ne bi bilo mudro Josipoviću da sada ode na Kosovo i Metohiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2010, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Ne bi bilo mudro Josipoviću da sada ode na Kosovo i Metohiju

ZAGREB - Poslanik u hrvatskom Saboru i predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) Milorad Pupovac izjavio je da će novoizabrani hrvatski predsednik Ivo Josipović, verovatno, među svojim prvim državničkim posetama, doputovati u Srbiju i BiH, a da ne bi bilo mudro da u ovom trenutku ode na Kosovo i Metohiju.

"Očekujem da će se Ivo Josipović i predsednik Srbije Boris Tadić relativno brzo sresti i da će budući hrvatski predsednik među svojim prvim posetama obići Srbiju i BiH", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Pupovac za Radio "Dojče vele".

On je dodao da ne bi savetovao da ovog trenutka Josipović prioritet usmeri ka Kosovu i Metohiji, već prema Srbiji i BiH, jer je to mesto gde se od hrvatske spoljne politike očekuje značajan doprinos u odnosu na protekli period.

Pupovac je napomenuo da su odnosi Srbije i Hrvatske narušeni zbog uzajamnih tužbi za genocid, načina na koji je Hrvatska svedočila pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu o opravdanosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije i nedavne posete dosadašnjeg predsednika Stjepana Mesića Prištini .

"Kosovo ne bi trebalo da bude prepreka u hrvatsko-srpskim odnosima, za koje mnogo veći teret predstavljaju nasleđe iz Drugog svetskog rata i, posebno, sukobi u BiH devedesetih godina", napomenuo je on.

Pupovac kaže da se od Hrvatske može samo očekivati da sa više obzira pristupa tom pitanju i da politiku "guranja prsta u oko" zameni politikom druge vrste.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.