Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2020, 06:21

Punomasno mleko i sirevi u cilju prevencije kardiovaskularnih bolesti

Punomasno mleko i sirevi u cilju prevencije kardiovaskularnih bolesti

Godinama već vlada "moda" izbacivanja mleka i većine mlečnih proizvoda iz ishrane, a sada je naučno dokazano da je taj trend štetan po zdravlje.
Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da punomasno mleko i sirevi mogu da smanje rizik od kardoivaskularnih bolesti, ako su redovno zastupljeni na jelovniku.
Mleko i mlečni proizvodi nisu samo ukusni, već su i dobri za organizam.
Istraživanje sprovedeno na Mekmaster univerzitetu u Kanadi pokazalo je da konzumiranje punomasnih mlečnih proizvoda dva puta dnevno snižavaju rizik od metaboličkog sindroma, što je medicinski termin kojim su obuhvaćeni dijabetes, povišeni krvni pritisak i gojaznost - faktori koji osobu svrstavaju u visokorizičnu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.