Izvor: N1 televizija, 13.Jan.2022, 15:40

Pulmolog: Sreća u nesreći u pandemiji – svako ko se nakašljao dobio snimak pluća

U petom talasu koronavirusa kliničke slike su drugačije. Jedan od simptoma je i kašalj. Profesor Spasoje Popević sa Klinike za plućne bolesti KCS rekao je za RTS da svaki kašalj koji traje duže od nedelju dana zahteva pažnju, pogotovu ako ima u ispljuvku tragova krvi. Savetuje da se maska nosi i napolju. Dodaje da kašalj sam po sebi nije toliko izolozvan problem, već ga treba posmatrati u sklopu drugih simptoma i znakova bolesti. Kaže i da je sreća u nesreći kod ove pandemije to što svako ko se nakašljao dobio je snimak pluća, pa je mogao da bude otkriven karcinom pluća u ranom stadijumu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dr Popević: Sačuvajte pluća, nosite masku i napolju

Izvor: Danas, 13.Jan.2022

Profesor Spasoje Popević sa Klinike za plućne bolesti KCS rekao je za RTS da svaki kašalj koji traje duže od nedelju dana zahteva pažnju, pogotovu ako ima u ispljuvku tragova krvi. Kao savet za čuvanje pluća u ovom periodu istakao je nošenje maski i napolju.

Nastavak na Danas...

DOKTOR OTKRIO KAKO DA RAZLIKUJETE KORONU I GRIP! Jedan od glavnih simptoma je ovo - ako traje duže od sedam dana može biti OPASNO

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2022, 09:49

Profesor Spasoje Popević sa Klinike za plućne bolesti KCS gostovao je na RTS gde je govorio o tome kako možemo da razlikujemo grip od omikrona..On je objasnio da svaki kašalj koji traje duže od nedelju dana zahteva pažnju, pogotovu ako ima u ispljuvku tragova krvi...Doktor Popević je rekao da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.