Pukli pregovori sa Norvežanima! Gvaido najavljuje NOVI HAOS NA ULICAMA VENECUELE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2019, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pukli pregovori sa Norvežanima! Gvaido najavljuje NOVI HAOS NA ULICAMA VENECUELE!

Venecuelanski opozicioni lider Huan Gvaido obećao je da će nastaviti ulične proteste, nakon što su pregovori sa vladinim zvaničnicima u Oslu završeni bez napretka u rešavanju političke krize u Venecueli.

Kako prenosi Rojters, opozicioni izaslanici su na jučerašnjem sastanku ponovo pozvali predsednika Nikolasa Madura da odstupi sa vlasti i dozvoli prelaznoj vladi da organizuje predsedničke izbore, čime bi, kako smatraju, politička kriza bila okončana.

- Nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bilo neposrednog dogovora, tako da nam je jedina šansa da ostanemo na ulicama - rekao je Gvaido.

U ranijem saopštenju, Gvaidova kancelarija je saopštila da je opozicija i dalje spremna da nastavi razgovore dok postoje uslovi za napredak, ali da neće odustati od svog plana za nove izbore.

La gran diferencia en este proceso es que hoy tenemos todas las herramientas para lograr el cambio y vamos a trabajar con cada una. La ruta está definida y la variable que determina nuestro éxito es mantenernos en las calles. El régimen no tendrá tiempo qué ganar. pic.twitter.com/2XCyZD9edp

— Juan Guaidó (@jguaido) May 26, 2019

Ministarstvo spoljnih poslova Norveške, koja je posrednik u pregovorima, saopštilo je juče da su i predstavnici venecuelanske vlasti i opozicije pokazali želju za napretkom u traženju obostrano prihvaćenog i ustavnog rešenja, uključujući politička, ekonomska i izborna pitanja.

U saopštenju, Ministarstvo poziva obe strane na diskreciju u javnim izjavama, kako ne bi bio ugrožen pregovarački proces.

Maduro je na nacionalnoj televiziji rekao da je vlada pripremila osnovu za posredništvo Norveške posle meseci tajnih razgovora.

Opozicioni izvori takođe su naveli da je mesecima bilo kontakata sa vladinim predstavnicima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nastavljamo proteste"

Izvor: B92, 30.Maj.2019

Venecuelanski opozicioni lider Huan Gvaido obećao je da će nastaviti ulične proteste...On je to izjavio nakon što su pregovori sa vladinim zvaničnicima u Oslu završeni bez napretka u rešavanju političke krize u Venecueli...Kako prenosi Rojters, opozicioni izaslanici su na jučerašnjem sastanku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.