Pudždemon i 4 ministra se predali vlastima u Briselu

Izvor: VOA, 05.Nov.2017, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pudždemon i 4 ministra se predali vlastima u Briselu

Zbačeni lider Kataonije Karles Pudždemon i četiri bivša ministra su se danas predali vlastima u Briselu, pošto je Španija izdala nalog za njihovo hapšenje. Pudždemon je juče rekao kako namerava da saradjuje sa funkcionerima u Briselu, gde je pobegao prošle nedelje. On je tvitovao "Spremni smo da u potpunosti saradjujemo sa belgijskim pravosudjem nakon evropskog naloga za hapšenje koji je izdala Španija." Španski sudija je izdala nalog za hapšenje Pudžemona dan pošto je pritvorila devet članova separatističke vlade Katalonije  zbog prošlonedeljnog proglašenja nezavisnosti. Jedna osoba je kasnije puštena uz kauciju.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Belgija: Međunarodna zajednica mora pažljivo da prati dešavanja

Izvor: Blic, 05.Nov.2017

Međunarodna zajednica mora pažljivo da prati dešavanja u Španiji kako bi smenjeni katalonski lider Karles Pudždemon dobio pošten tretman od Madrida, rekao je danas belgijski ministar unutrašnjih poslova Žan Žambon...Pudždemon i njegova četiri bliska saradnika nešto ranije su se predali belgijskim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.