Pucnjava, vazdušni napadi... Prekinuto primirje

Izvor: B92, 23.Maj.2023, 20:56

Pucnjava, vazdušni napadi... Prekinuto primirje

Prekid vatre u Kartumu je doneo izvesni predah od teških borbi u prestonici Sudana, međutim, u nekim delovima grada se začula pucnjava.

Vazdušni napadi su prijavljeni tokom noći u najmanje jednoj oblasti, nakon što je primirje počelo kasno u ponedeljak, prenosi Rojters.

Primirje je prethodno dogovoreno na razgovorima u saudijskom gradu Džedi nakon pet nedelja žestokih borbi između sudanske vojske i paravojnih Snaga za brzu podršku (RSF).

Ovaj sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o prekidu vatre prvi put uključuje mehanizam za praćenje sprovođenja dogovorenog, u okviru kojeg svoje predstavnike imaju vojska, RSF, ali i Saudijska Arabija i SAD.

Od početka sukoba, više od milion osoba je raseljeno, od kojih je 250.000 otišlo u susedne države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ODJEKIVALI PUCNJI U KARTUMU Uprkos dogovoru o prekidu vatre prijavljeni vazdušni napadi tokm noći

Izvor: Blic, 23.Maj.2023

Prekid vatre u Kartumu je doneo izvesni predah od teških borbi u prestonici Sudana, međutim u nekim delovima grada se začula pucnjava. Vazdušni napadi su prijavljeni tokom noći u najmanje jednoj oblasti, nakon što je primirje počelo kasno u ponedeljak, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.