Pucnjava u vozu: Heroji oborili napadača, sprečili tragediju

Izvor: Prva.rs, 22.Avg.2015, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava u vozu: Heroji oborili napadača, sprečili tragediju

Muškarac go do pojasa je otvorio vatru u vozu sa 550 putnika, većina njih nije ni primetila šta se događa, ali jesu trojica Amerikanaca i jedan Britanac.
Entoni Sadler, Alek Šarlatos, Spenser Stoun i Kris Norman su skočili na napadača i uspeli da ga savladaju. Kako sve je to izgledalo pogledajte OVDE.
Od francuskih vlasti heroji su odmah po izasku iz voza dobili medalje zahvalnosti.
Svedoci kažu da je sve bilo u redu dok se nije začulo “klik, klik, klik, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << klik“. 

“Mislio sam da je igračka“, rekao je jedan od putnika koji kaže da je usledilo 15 sekundi poptune konfuzije u kojoj su tri osobe povređene. 

Povredu je zadobio i francuski glumac Žan Ig Onglad. On je razbio sigurnosno staklo kako ni aktivirao alarm. 

Prema prvim informacijama francuskih istražitelja, napadač je 26-godišnjak iz Maroka, a pored “kalašnjikova“ imao je pištolj i skalpel. Francuske službe su saopštile da im je od ranije bio poznat. 

“Muškarac se zaustavio između dva vagona, zapucao je, a zatim je ušao u vagon broj 12. Neko u zelenoj majici ga je video, skočio na njega i pribio ga uz pod“, kaže jedan od putnika. 

Francuski zvaničnici su istakli da se sumnja na teroristički akt, dok je belgijski premijer Šarl Mišel već rekao da je ovaj incident delo terorista. 

Oglasio se i američki predsednik Barak Obama, čestitao je na hrabrosti i brzom razmišljanju putnicima koji su savladali napadača.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.