Kada pokvareni klima-uređaj zazvuči kao automatska puška

Izvor: B92, 09.Nov.2018, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kada pokvareni klima-uređaj zazvuči kao automatska puška"

SAD -- Vest o navodnoj pucnjavi u školi u Severnoj Kaliforniji u petak ujutru izazvala je paniku u američkim medijima.

Sve lokalne škole su zatvorene, autobuske rute izmeštene, a ljudi su ubrzo počeli da se okupljaju ispred škole Topsali.

Kapetan Džejms Rovel potvrdio je da je dobio prijavu o pucnjavi i da policajci pretražuju školu ne bi li pronašli napadača.

Očevici su naveli, a prenose američki mediji, da je školom odjekivao zvuk sličan onome >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji proizvodi automatsko oružje.

Dileme je rešio kružni komesar Džordž Braun izjavom da je reč o lažnoj uzbuni i da nisu pronađeni nikakvi dokazi o napadaču ili ispaljenim mecima.

On je dodao da je uzrok buke najverovatnije neispravan klima-uređaj.

“Prijavu smo shvatili veoma ozbiljno i odmah smo preduzeli sve mere predostrožnosti. Ali čim smo ušli u školu znali smo da buka ne dolazi od vatrenog oružja. Verovatno je klima-uređaj, grejalica za vodu ili nešto slično što je prouzrokovalo buku udaranjem o metal“, rekao je Braun.

Tenzija među ljudima i dalje je velika nakon napada u kantri klubu u Kaliforniji kada je napadač vatrenim oružjem usmrtio 12 osoba.

Tenzija je i dalje velika među ljudima nakon što je napadač u četvrtak ubio 12 osoba u kantri baru u Kaliforniji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVA PUCNJAVA U ŠKOLI Policija u Severnoj Karolini traga za osobom koja je ispalila hice

Izvor: Blic, 09.Nov.2018

Policija američke države Severna Karolina reagovala je na izveštaje o pucnjavi u jednoj srednjoj školi, objavile su lokalne vlasti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.