Pucnjava u Orlandu, likvidiran napadač na dva policajca

Izvor: B92, 05.Avg.2023, 20:20

Pucnjava u Orlandu, likvidiran napadač na dva policajca

Pripadnici interventne policijske jedinice na Floridi, nekoliko sati nakon napada u kome su ranjena dvojica policajaca, ubili su osumnjičenog.

Muškarac koji je ranio dvojicu policajaca pobegao je i zabarikadirao se u hotelu u turističkom okrugu Orlanda, saopštili su zvaničnici policije, prenosi AP.

U saopštenju je potvrđeno da su policijski službenici Orlanda zaustavili sumnjivo vozilo u petak oko 23 sata u okviru istrage o ubistvu u Majamiju, ali osumnjičeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je potegao oružje i otvorio vatru na njih.

Posle pucnjave na policajce prestupnik je oteo jedno vozilo, a policija je krenula u poteru, ali nije uspela da ga uhvati.

Skoro sedam sati kasnije, policajci su ušli u trag osumnjičenom koji se zabarikadirao u hotelu Holidej In u turističkom kvartu u Orlandu.

S obzirom da je napadač odbio da se preda gosti hotela su evakuisani, a osumnjičeni je nastavio da puca na policajce koji su uzvratili vatru i likvidirali ga, rekao je šef policije Orlanda Erik Smit na jutrošnjoj konferenciji za novinare.

Ranjeni policajci, koji nisu odmah identifikovani, prevezeni su u regionalni medicinski centar Orlando gde im je pružena medicinska pomoć, a prema rečima zvaničnika bolnice očekuje se da će se potpuno oporaviti.

"Ovo je tužan dan za naše odeljenje. Ovi policajci svakodnevno štite našu zajednicu", rekao je Smit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U pucnjavi u Orlandu likvidiran napadač koji je ranio dva policajca

Izvor: Blic, 06.Avg.2023, 00:33

Pripadnici interventne policijske jedinice na Floridi, nekoliko sati nakon napada u kome su ranjena dvojica policajaca, ubili su osumnjičenog. Muškarac koji je ranio dvojicu policajaca pobegao je i zabarikadirao se u hotelu u turističkom okrugu Orlanda, saopštili su zvaničnici policije, prenosi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.