Dete donelo oružje u školu, najmanje troje mrtvih u Meksiku

Izvor: B92, 10.Jan.2020, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dete donelo oružje u školu, najmanje troje mrtvih u Meksiku

U pucnjavi u osnovnoj školi na severu Meksika poginuli su napadač, jedanaestogodišnji dečak i njegov nastavnik na koga je pucao iz dva pištolja.

Šest osoba je ranjeno, saopštile su danas vlasti.

Guverner države Koavila, Migel Anhel Rikelme, izjavio je da je učenik šestog razreda ubio nastavnika, a zatim pucao u sebe, prenosi AP.

"Prema preliminarnim rezultatima istrage, dečak je došao u svoju učionicu i rekao drugovima: "Danas je taj dan", a zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tražio dozvolu da ode u toalet", rekao je Rikleme.

"Kada se učenik nije vratio nakon 15 minuta, nastavnik je krenuo da ga traži, On je izašao iz toaleta pucajući iz dva pištolja, a pucnjava se završila kada je zapucao u sebe", objasnio je guverner.

Prema njegovim rečima, ranjeno je pet učenika, kao i nastavnik fizičkog. Rikelme nje rekao da je dečak živeo sa bakom i dekom, a da mu je majka umrla pre nekoliko godine. Dodao je da dečak ranije u školi nije ispoljavao problematično ponašanje.

Policija istražuje navode da je bio pod uticajem odredjene video-igrice. Pucnjava se dogodila u privatnoj školi u centru grada Toreon.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osmogodišnjak pucao u učionici, troje mrtvih

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jan.2020

Najmanje troje ljudi je ubijeno, a još četvero povrijeđeno u pucnjavi u osnosvnoj školi u meksičkom gradu Toreonu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.