Pucnjava u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: RTS, 27.Dec.2009, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava u Kosovskoj Mitrovici

Nepoznate osobe pucale su rano jutros na prostorije Privredne komore Kosova i Metohije u multietničkom naselju Bošnjačka Mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice. Nema povređenih.

Na prostorije Privredne komore Kosova i Metohije koje se nalaze u multietničkom naselju Bošnjčka Mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice, jutros su pucale nepoznate osobe. Povređenih nije bilo. 

Generalni sekretar Komore Slaviša Stanić izjavio je da je u trenutku napada jutros >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u 2.30 časova u prostorijama bio samo radnik obezbedenja koji je nepovređen.

"Jedno staklo na ulaznim vratima je razbijeno, dok je drugo probio metak koji je ispaljen iz vatrenog oružja", rekao je Stanić.

Sranić je dodao da su pripadnici Kosovske policijske službe izvršli uviđaj i da ne zna šta bi mogao da bude motiv napadačima.

Prostorije Komore već tri godine nalaze se u Bošnjačkoj Mahali i ovo je prvi put da su "one nekom zasmetale", primetio je Stanić.

Ovo je treći incident u Kosovskoj Mitrovici poslednjih dana.

Na službeno vozilo odeljenja Ministarstva prosvete Srbije u Kosovskoj Mitrovici, pre dva dana, bačena je eksplozivna naprava, a u incidentu nije bilo žrtava.

Pre toga, u Mikronaselju, multietničkom delu Mitrovice u kojem pored Srba žive i Albanci, bačena je bomba koja je eksplodirala u dvorištu porodične kuće vlasnika M.F.

Policija, za sada, nije uhapsila odgovorne za ove incidente.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.